STRES POVZROČA STISKE, OKREPITE SVOJE MOČI!

Stres strese vsakega od nas. Je povsem normalen odziv čustev, misli in vedenja na notranje in zunanje dejavnike, ki začasno zamajejo človekovo ravnovesje. Tem dejavnikom pravimo stresorji. V nekaterih okoliščinah lahko stres izzove tudi težave v duševnem zdravju ali pa že prej prisotne stiske poglobi ter upočasnjuje proces okrevanja.

Pri ljudeh, ki so nagnjeni k depresiji ali anksioznosti, lahko stres močno poslabša počutje. To se lahko zgodi ob posebej stresnem dogodku ali pa mesec do dva po njem. Težave se lahko nabirajo tudi počasi, na koncu pa je dovolj le še majhen stresor, da se razvije duševna motnja. Tudi sam dolgotrajni stres lahko povzroči nastanek depresije, anksiozne motnje ipd.

Na delavnici Stres povzroča stiske, okrepite svoje moči! priznani strokovnjaki na razumljiv način odgovarjajo na vprašanja kot so: Kaj so motnje razpoloženja? Kako in zakaj se pojavijo? Kako jih prepoznati? Kako prispevati k zmanjšanju stigme? Kako motnje razpoloženja zdraviti? Kam in h komu po pomoč? Kaj lahko naredite sami?

Udeleženci pridobijo znanje o motnjah razpoloženja, kot so depresija, tesnobnost, panični napadi, bipolarna motnja ipd., ter se seznanijo z nekaterimi strategijami soočanja z njimi. Udeleženci delavnice po zaključku delavnice prejmejo potrdilo o udeležbi in gradivo OMRA, med drugim tudi tiskana priročnika (Stres in anksioznostDepresija in bipolarna motnja razpoloženja) ter kratek Vodič po motnjah razpoloženja.

Vsebino in časovni potek delavnice, koledar delavnic in prijavnico najdete na spodnjih povezavah.

Za udeležbo na SPLETNI delavnici OBVEZNO potrebujete dobro spletno povezavo, računalnik (ali prenosnik ali pametno napravo), zvočnik, mikrofon in osnovno poznavanje dela v spletnem okolju.

Po prijavi na razpisan termin delavnice vam bomo posredovali na vaš e-mail spletno povezavo do delavnice, s kratkimi navodili.

ZARADI NARAVE SODELOVANJA UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV NA DELAVNICI JE POMEMBNO, DA PREKO ENE NAPRAVE (računalnika, prenosnika, pametne naprave) SODELUJE LE ENA OSEBA IN NE SKUPINA.

PRIJAVITE SE ČIM PREJ, KER JE ŠTEVILO MEST NA POSAMEZNI DELAVNICI OMEJENO!

Pretekle delavnice

Koledar preteklih delavnic četrtek, 7.-8.6. 2018 Združenje delovnih invalidov Slovenje,Radenci četrtek, 18.10. 2018 Zavod za zaposlovanje,Velenje torek, 23.10. 2018 Z...

Preberite več —›

Prijava in koledar delavnic

Zaradi tehničnih omejitev in organizacije delavnice se je treba na delavnice predhodno prijaviti preko spletnega obrazca. Za dostop do obrazca kliknite na navedeni datum.

Preberite več —›