Poišči pomoč

STRES POVZROČA STISKE, OKREPITE SVOJE MOČI!

Stres strese vsakega od nas. Je povsem normalen odziv čustev, misli in vedenja na notranje in zunanje dejavnike, ki začasno zamajejo človekovo ravnovesje. Tem dejavnikom pravimo stresorji. V nekaterih okoliščinah lahko stres izzove tudi težave v duševnem zdravju ali pa že prej prisotne stiske poglobi ter upočasnjuje proces okrevanja.

Pri ljudeh, ki so nagnjeni k depresiji ali anksioznosti, lahko stres močno poslabša počutje. To se lahko zgodi ob posebej stresnem dogodku ali pa mesec do dva po njem. Težave se lahko nabirajo tudi počasi, na koncu pa je dovolj le še majhen stresor, da se razvije duševna motnja. Tudi sam dolgotrajni stres lahko povzroči nastanek depresije, anksiozne motnje ipd.

Na delavnici Stres povzroča stiske, okrepite svoje moči! priznani strokovnjaki na razumljiv način odgovarjajo na vprašanja kot so: Kaj so motnje razpoloženja? Kako se razvijejo? Kako jih prepoznati? Kako prispevati k zmanjšanju stigme? Kako motnje razpoloženja zdraviti? Kam in h komu po pomoč? Kaj lahko naredite sami?

Udeleženci pridobijo znanje o motnjah razpoloženja, kot so depresija, tesnobnost, panični napadi, bipolarna motnja ipd., ter se seznanijo z nekaterimi strategijami soočanja z njimi. Udeležencem delavnic bomo po zaključku delavnice po pošti posredovali potrdilo o udeležbi in gradivo OMRA, med drugim tudi tiskana priročnika (Stres in anksioznost; Depresija in bipolarna motnja razpoloženja) ter kratek Vodič po motnjah razpoloženja.

Epidemija virusa COVID-19 nas izpostavlja številnim dodatnim izzivom in obremenitvam. Raven vsakodnevnega stresa je tako zaradi novih okoliščin v povprečju še narasla, zato so delavnice o stresu in soočanju z njim še toliko bolj dobrodošle.

Da v času epidemije zagotovimo nemoten potek delavnic, smo jih preselili na splet. Za udeležbo na spletni delavnici OBVEZNO potrebujete dobro spletno povezavo, računalnik (ali prenosnik ali pametno napravo), zvočnik, mikrofon in osnovno poznavanje dela v spletnem okolju. Po prijavi na razpisan termin delavnice vam bomo posredovali na vaš e-mail spletno povezavo do delavnice, s kratkimi navodili. Vsebino in časovni potek delavnice, koledar delavnic in prijavnico najdete na spodnjih povezavah.

ZARADI NARAVE SODELOVANJA UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV NA DELAVNICI JE POMEMBNO, DA PREKO ENE NAPRAVE (računalnika, prenosnika, pametne naprave) SODELUJE LE ENA OSEBA IN NE SKUPINA.

PRIJAVITE SE ČIM PREJ, KER JE ŠTEVILO MEST NA POSAMEZNI DELAVNICI OMEJENO!