V okviru programa OMRA izvajamo brezplačne delavnice, namenjene obveščanju in ozaveščanju o težavah, povezanih s stresom, razpoloženjskimi, osebnostnimi in drugimi težavami v duševnem zdravju, ter o načinih soočanja z njimi.

Cilji naših delavnic so predstaviti pomen duševnega zdravja, blažiti stigmo, informirati o obvladovanju dejavnikov tveganja, spodbujati prepoznavanje duševnih težav in stisk ter seznanjati, kam se obrniti po ustrezno pomoč.

Navedene vsebine na delavnicah na razumljiv in praktičen način predstavljajo priznani strokovnjaki. Udeleženci pridobijo znanje o težavah v duševnem zdravju, kot so depresija, tesnobnost, osebnostne motnje, s stresom povezane duševne stiske idr. Tako opremljeni težave bolje prepoznavajo ter so bolj vešči ukrepanja v zvezi z njimi.

Na delavnicah so dobrodošli vsi, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju, njihovi bližnji, pa tudi strokovni delavci ter predstavniki organizacij, ki se pri svojem delu srečujejo z osebami s težavami v duševnem zdravju, in nenazadnje tudi vsi ostali, ki jih tematika zanima.

Delavnice so se v preteklosti izkazale kot uspešne. V letih od 2018 do 2022 se je vanje vključilo že več kot 3000 udeleženk in udeležencev. Oglejte si Predstavitveni video delavnice OMRA in Mnenja udeležencev delavnic.

Zaradi izrednih razmer, ki so bile posledica širjenja virusa COVID-19, smo v letih 2020-2022 delavnice preselili na splet. Po umiritvi razmer jih od leta 2023 izvajamo na spletu in v živo.

Vsebino in časovni potek delavnice, koledar delavnic in prijavnico najdete s klikom na spodnjo sliko oz. povezavo.

PRIJAVITE SE, SE VIDIMO!