MOČ POGOVORA – ŠIBKOST STIGME

Če imamo težave v duševnem zdravju, pogosto v okoljih, kjer živimo in delujemo, naletimo na ljudi, ki nas stigmatizirajo, celo diskriminirajo. Nemalokrat se zaradi tega zapremo vase, doživljamo osamljenost, ne iščemo pogovora, kaj šele pomoči. Pogosto se sramujemo lastnih težav in nemalokrat občutimo neznosen strah pred nerazumevanjem okolice in naših bližnjih. Stigma in diskriminacija načneta našo samozavest, celo našo identiteto.

Ni nujno, da je tako. Ni nujno, da smo nemočni opazovalke in opazovalci posledic, ki jih prinašata stigma in diskriminacija. S pogovorom lahko spremenimo slabšalno razmišljanje o ljudeh, ki imajo izkušnjo težav v duševnem zdravju tako v okoljih, kjer živimo in delujemo, kot tudi pri sebi.

MOČ POGOVORA – ŠIBKOST STIGME je delavnica o strategijah krepitve samo-spoštovanja, lastnih virov moči in skupnih premislekov o razkrivanju težav v duševnem zdravju. Namenjena je vsem, ki si želijo spregovoriti in pogovoriti se o svojih težavah v duševnem zdravju ali pa težavah bližnjih, pa tehtajo, kako začeti pogovor, komu zaupati in kdaj spregovoriti.

Na delavnici bomo oblikovali varen in zaupen prostor za odkrit pogovor. S pomočjo izbranih vaj bomo skupaj z udeleženkami in udeleženci premislili, kako začeti pogovor o stigmi in diskriminaciji, kako stigma in diskriminacija vplivata na nas in raznolike skupnosti, v katerih živimo in delujemo ter kako podpreti nekoga za pogovor o lastni izkušnji.

Udeleženke in udeleženci po zaključku delavnice prejmejo potrdilo o udeležbi in promocijsko izobraževalno gradivo OMRA, med drugim tudi tiskan priročnik o stigmi.

Vsebino in časovni potek delavnice, koledar delavnic in prijavnico najdete na spodnjih povezavah.

Za udeležbo na spletni delavnici OBVEZNO potrebujete poleg osnovnega poznavanja dela v spletnem okolju še:

  • DOBRO SPLETNO POVEZAVO,
  • STACIONARNI RAČUNALNIK (ali prenosnik ali pametno napravo),
  • KAMERO
  • ZVOČNIK (ali slušalke), MIKROFON (ali slušalke z mikrofonom)

Po prijavi na razpisan termin delavnice vam bomo posredovali na vaš e-mail spletno povezavo do delavnice, s kratkimi navodili.

ZARADI NARAVE SODELOVANJA UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV NA DELAVNICI JE POMEMBNO, DA PREKO ENE NAPRAVE (računalnika, prenosnika, pametne naprave) SODELUJE LE ENA OSEBA IN NE SKUPINA. DELAVNICA JE INTERAKTIVNE IN POGOVORNE NARAVE, KJER SODELUJE DO 15 UDELEŽENK IN UDELEŽENCEV, ZATO JE ZARADI NJENEGA NEMOTENEGA POTEKA POTREBNO IMETI VKLJUČENO KAMERO IN MIKROFON.

PRIJAVITE SE ČIM PREJ, KER JE ŠTEVILO MEST NA POSAMEZNI DELAVNICI OMEJENO!

Pretekle delavnice

Koledar preteklih delavnic petek, 5.2. 2021 Spletnadelavnica torek, 16.2. 2021 Spletnadelavnica torek, 2.3. 2021 Spletnadelavnica sreda, 3.3. 2021 Spletnadelavnica torek, 9.3...

Preberite več —›

Prijava in koledar delavnic

Zaradi tehničnih omejitev in organizacije delavnice se je treba na delavnice predhodno prijaviti preko spletnega obrazca. Za dostop do obrazca kliknite na navedeni datum.

Preberite več —›