Svetovni dan duševnega zdravja 2023

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja smo tudi letos v okviru programa OMRA s posebnim dogodkom izpostavili skrb za duševno zdravje ter našo skupno odgovornost za spodbujanje zavedanja in razumevanja tega pomembnega področja našega zdravja. 10. 10. 2023 smo se ponovno pridružili svetovni skupnosti v ozaveščanju o duševnem zdravju in njegovem vplivu na življenja posameznikov in družb. V sodelovanju s Kinodvorom smo organizirali projekcijo filma »Varen kraj«, ki mu je sledil pogovor s članicama ekipe OMRA.

Slogan letošnjega svetovnega dneva duševnega zdravja je »Duševno zdravje je univerzalna človekova pravica!«  Slogan nas spodbuja k razmisleku o tem vidiku duševnega zdravja ter nas nagovarja k ukrepanju in spremembam, ki lahko izboljšajo kakovost življenja ljudi. 

Program dogodka:

Kinodvor, Kolodvorska 13, 1000 Ljubljana

16.00: Projekcija filma »Varen kraj«

Film, ki ga je hrvaški režiser posnel po travmatični osebni izkušnji in v njem odigral glavno vlogo, se razvije v štiriindvajsetih urah in osredotoča na tisto najbolj akutno: rešiti ljubljenega človeka. Zmagovalec ljubljanskega in sarajevskega filmskega festivala ter dobitnik nagrade za najboljši prvenec v Locarnu.

17.45: Pogovor po filmu je moderirala Varja Močnik. Sogovornici sta bili:

 

Povezava do videoposnetka pogovora